'Igrač poput Dončića se rađa jednom u 20 ili 30 godina'

Španac pun riječi hvale za slovenskog dragulja

'Igrač poput Dončića se rađa jednom u 20 ili 30 godina'

S. Grebović

Dugogodišnji playmaker Real Madrida Sergio Lull govorio je biranim riječima o Luki Dončiću, svom dojučerašnjem saigraču, ali je i rekao kako bi volio karijeru da završi upravo u Kraljevskom klubu.

"Naravno da bih volio da se povučem u dresu Reala. Imam dug ugovor i radujem se narednoj sezoni, nadamo se da će biti sjajna kao i prošla u kojoj smo postali prvaci Evrope i Španije", izjavio je 30-godišnji Llull.

Sigurno je da je svojim sjajnim igrama odavno zaslužio da se okuša u NBA ligi, ali Španac se nikada nije odlučio na taj potez.

"Apsolutno je teško reći 'ne' jer je NBA veliki izazov za svakog košarkaša, ali objasnio sam mnogo puta da sam sretan u Realu. Hoću da ostanem ovdje i da nastavim da pobeđujem", dodao je.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Llull je prokomentarisao odlazak Luke Dončića u najjaču košarkašku ligu svijeta u kojoj će u narednoj sezoni nositi dres Dallas Mavericksa.

"Luku ne može da zamjeni jedan igrač jer je Luka jedinstven igrač, takav kao on pojavljuje se jednom u 20 ili 30 godina. Svi moramo da napravimo korak naprijed kako bi se njegovo odsustvo primjetilo što manje", zaključio je ovaj legendarni Španac.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi