Luka Dončić ležerno krenuo na koš Sacramenta, a onda doživio najveću bruku u karijeri

Murray ga je jedva čekao

Luka Dončić ležerno krenuo na koš Sacramenta, a onda doživio najveću bruku u karijeri

Endin Čaušević

Dallas Mavericski poraženi su sinoć na svom parketu od Sacramento Kingsa sa 120:115, a domaćem timu nije pomogla ni još jedna odlična partija Luke Dončića. Međutim, Dončiću nije išlo sve od ruke baš kao protiv Atlante noć prije, a to je pokazala scena iz druge četvrtine.

Nakon maestralne partije protiv Atlante Hawksa u kojoj je Dončić ubacio rekordnih 73 poena sinoć ni triple-double Slovenca nije pomoglo Dallasu da izbjegne poraz od Sacramento Kingsa.

Dončić je demonstrirao još jednom da igra u životnoj formi iako nije bio ekfikasan toliko kao noć prije. Slovenac je svejedno uspio da upiše triple-double učinak za 46 minuta koliko je proveo na parketu.

Reprezentativac Slovenije meč je završio sa 28 poena, 17 asistencija i deset skokova, no Dallas je na kraju poražen sa 120:115.

Međutim, Dončiću nije sve išlo od ruke kao protiv Atlante, a najviše zbog toga što su košarkaši Sacramenta odigrali znatno bolju odbranu i u većini situacija uspjeli su da zaustave prodore slovenskog igrača.

Oglasi

To su najbolje demonstrirali početkom druge četvrtine kada je Dončić nezgodno prizemljio. On je krenuo u napad, no naletio je na Keegana Murrayja koji ga je brutalno blokirao i pokazao Dončiću da ga se ne boji.

Dončić je ležerno krenuo na ulaz što je protiv Atlante prolazilo s pjesmom, ali sinoć ga je Murray jedva dočekao i žestoko blokirao što ni sam Slovenac očito nije očekivao.

Dugo se nije desilo da Dončić dobije takvu blokadu na utakmici u NBA ligi što će sigurno malo da ga spusti na zemlju nakon maestralne predstave protiv Atlante i 73 poena kojima je oborio sve svoje lične rekorde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi