Još jedno čudo Dončića, ali svi bruje o meču Warriorsa i Lakersa na kojem je viđeno skoro 300 poena

Sjajna noć u NBA ligi

Još jedno čudo Dončića, ali svi bruje o meču Warriorsa i Lakersa na kojem je viđeno skoro 300 poena

E. Čaušević

Nakon partije života Luka Dončić je i sinoć odigrao maestralan meč, ali ni to nije pomoglo Dallas Mavericksima da slave protiv Sacramento Kingsa. No, svi bruje o nevjerovatnoj utakmici LA Lakersa i Golden State Warriorsa na kojoj smo vidjeli skoro 300 poena.

Dončić je noć prije sinoćnje utakmice odigrao nestvaran meč protiv Atlanta Hawksa na kojem je zabio čak 73 poena i donio pobjedu svojoj ekipi, ali sinoć no dobra partija Slovenca nije pomogla Mavericksima.

Dallas je igrao na svom parketu protiv Sacramento Kingsa i na kraju je poražen u odličnoj utakmici sa 120:115.

Očito je da su se igrači Dallasa istrošili na meču protiv Atlante što je Sacramento znao da iskoristi. Kingsi su imali od samog početka prednost koju nisu ispuštali iako je u posljednjoj dionici Dallas bio blizu preokreta.

Međutim, na kraju Sacramento je uspio da sačuva prednost i slavi sa 120:115 i dođe do pobjede u American Airlines centru.

Oglasi

Goste je do pobjede vodio De Aron Fox koji je završio utakmicu sa 34 poena, pet asistencija i tri skoka, dok je Barnes dodao 20 poena.

Naravno, u ekipi Dallasa najefikasniji ponovo je bio Dončić, ali ni približno kao noć prije. Nevjerovatni Slovenac upisao je triple-double učinak sa 28 poena, 17 asistencija i deset skokova, te je pokazao da zaista igra u životnoj formi.

No, utakmicu koja je obilježila sinoćnji program NBA lige odigrali su Golden State Warriorsi i LA Lakersi na kojoj smo vidjeli skoro 300 poena, a na kraju Lakersi su uspjeli da upišu pobjedu rezultatom 145:144.

Na samom startu bilo je jasno da nas čeka izjednačen, ali vrlo efikasan meč. Prva dionica završena je rezultatom 33:30 za Lakerse, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 68:63 za goste iz Los Angelesa.

Oglasi

Golden State se nije predavao i preokrenuo je u trećoj četvrtini, ali Lakersi su uspjeli ostati u meču. Gosti su izborili produžetak u kojem smo također gledali nestvarnu košarku, te su na koncu uspjeli da dođu do pobjede.

Lakersi su slavili sa 145:144, a Steph Curry i LeBron James imali su sjajan okršaj. Curry je meč završio sa 46 poena, sedam asistencija i tri skoka, dok je maestralni James upisao triple-double učinak sa 36 poena, 20 skokova i 12 asistencija.

Od ostalih rezultata izdvaja se pobjeda LA Clippersa protiv Boston Celticsa sa 115:96, dok su Milwaukee Bucksi pobijedili New Orleans Pelicanse sa 141:117.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije