Dončić i Durant imali još jednu ludu noć, poznati svi učesnici NBA play offa
FOTO: EPA

Regularni dio došao skoro do kraja

Dončić i Durant imali još jednu ludu noć, poznati svi učesnici NBA play offa

H. Zilić

Odigrano je šest mečeva u NBA ligi nakon kojih je više-manje sve poznato kada su u pitanju putnici u play off i play in u obje konferencije.

Luka Dončić odigrao je još jednu odličnu partiju, ubacio 26 poena, dodao 14 asistencija i osam skokova u trijumfu Dallasa protiv Detroita rezultatom 113:131.

U lokalnom derbiju Brooklyn Netsi su sa 98:110 savladali NY Kinckse na krilima Kevina Duranta koji je upisao još jedan triple-double učinak od 32 poena, deset skokova i 11 asistencija.

Odličan je bio i Bogdan Bogdanović sa 27 poena u trijumfu Utaha protiv Oklahome 137:101, a u ostalim sinoćnjim mečevima zabilježeni su ovi rezultati:

Atlanta Hwaks - Washington Wizards 118:103

Chicago Bulls - Boston Celtics 94:117

Los Angeles Clippers Phoenik Suns 113:109

Iz zapadne konferencije u play off sigurno idu ekipe Phoenixa, Memphisa, Golden Statea, Dallasa, Utaha, dok će u posljednja dva meča Denver i Minnesota dati odgovor koja će ekipa direktno u play off a koja će u play in. U play inu su ekipe LA Clippersa, New Orleansa i SA Spursa.

Na istoku je sve jasno. U play offu su Miami, Boston, Millwauke, Philadelphia, Toronto i Chicago, a za još dvije pozicije u play offu kroz play in borit će se Cleveland, Atlanta, Brooklyn i Charlotte.

Promo

Top Komentari

Dugi
Valjda se radi o Bojanu Bogdanovicu u Utah-u! Cini mi se da on igra za Utah!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi