Nove fenomenalne partije Jokića i Dončića su bile uzaludne

Poraze upisali i Lakersi

Nove fenomenalne partije Jokića i Dončića su bile uzaludne

A. Čaušević

Nikola Jokić i Luka Dončić su upisali nove fantastične partije na NBA parketima. 

Dallas Mavericksi su gostovali Washington Wizardsima te su upisali poraz 135:103. Domaće je sa 35 poena predvodio Caldwell-Pope.

Mavsima nije dovoljno bilo novo fenomenalno izdanje Dončića koji je meč završio sa 36 poena, te sedam skokova i šest asistencija.

Fantastično izdanje imao je i Nikola Jokić proptiv Minnestoa Timberwolvesa, ali su njegovi Denver Nuggetsi izgubili 130:136.

Jokić je potvrdio MVP formu sa 38 poena, čak 19 skokova te 8 asistencija. Pobjednika je predvodio Towns sa 32 poena.

LA Lakersi su upisali peti poraz u isto toliko mečeva te su sve dalje od play-offa. Sada su u direktnom duelu izgubili od New Orleans Pelicansa 111:114.

James je bio najbolji pojedinac meča sa 38 poena, međutim na drugoj strani su odlični bili McCollum (32 poena) i Ingram (29 poena).

Od ostalih rezultata treba izdvojiti fantastično izdanje LA Clippersu. Na gostovanju kod Milwaukee Bucksa postigli su preko 150 poena.

Konačan rezultat bio je 119:153, a najbolji pojedinci meča sa po 43, odnosno 42 poena bili su Covington i Coffey iz Clippersa.

Promo

Top Komentari

Kiss
Jokić je strašan igrač kako jednostavno igra i opušteno,stvarno nisam vidio nikad da igrač ima tako "mehku" ruku za šut ispod koša dominira pogotovo u napadu,vjerovatno i ove godine MVP sezone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi