Nove čarolije Luke Dončića s loptom u rukama, ništa lošiji nije bio ni Nikola Jokić

Mavsi u play-offu

Nove čarolije Luke Dončića s loptom u rukama, ništa lošiji nije bio ni Nikola Jokić

A. Čaušević

Luka Dončić je odigrao novu sjajnu partiju u dresu Dallas Mavericksa. 

Slovenac je u pobjedi 112:120 nad Cleveland Cavaliersima postigao 35 poena, imao je devet skokova i 13 asistencija.

"Kada ljudi došu da te gledaju onda želiš da napraviš šou", rekao je Dončić koji je s ovom pobjedom Mavsima donio plasman u play-off.

Dallas je sada prestigao na tabeli Golden State Warriorse koji su u derbiju večeri izgubili od Golden State Warriorsa 103:107.

Pool je postigao čak 38 poena za domaće, ali dobre patije Bookera i Bridgsesa, obojica po 22 poena, bila su dovoljna Sunsima da se učvrste na prvom mjestu.

U play-offu će igrati i Memphis Grizzliesi koji su poslije velike drame u gostima pobijedili San Antonio Spurse 111:112. Murray sa 33 kod domaćih, te Jones sa 25 poena su bili najbolji pojedinci meča.

Blizu da osigura dogiravanje su i Denver Nuggetsi koji su na Jokićevim krilima (37 poena, 13 skokova i 9 asistencija) u gostima pobijedili Indiana Pacerse 118:125.

Portland Trail Blazersi su upisali novi poraz, ukupno 49 u sezoni. Ovaj put protiv New Orleans Pelicansa 107:117. Za domaće zbog povrede opet nije nastupio Jusuf Nurkić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi