Luku Dončića jedan potez rukom koštao poprilične cifre
Slovenački košarkaš imao je neprimjeren gest prema sudijama i NBA liga ga je kaznila (Foto: EPA)

NBA liga ga kaznila

Luku Dončića jedan potez rukom koštao poprilične cifre

M. Šljivak

NBA liga kaznila je danas slovenačkog košarkaša Luku Dončića s 35.000 dolara jer je tokom utakmice Dallas Mavericksa i Golden State Warriorsa rukama gestikulirao da su sudije potplaćene.

Luka Dončić će na račun NBA lige uplatiti 35.000 dolara jer je imao neprimjerenu gestikulaciju prema sudijama meča protiv Golden State Warriorsa.

Nezadovoljan odlukama košarkaš Dallas Mavericksa odlučio je sudijama pokazati šta misli o njima, pa je gestikulirao da su potplaćeni.

Ovaj potez rukom ga je koštao. Ostao je bez 35.000 dolara, a u narednom periodu će morati dobro paziti šta radi jer mu za ovakve stvari sada prijeti i suspenzija.

Mavericksi su nakon meča tražili da se utakmica s Warriorsima ponovo. Smatraju da su sudije napravile veliku grešku tokom treće dionice jer im niko nije saopštio da je odluka o napadu promijenjena i da Warriorsi dobijaju loptu.

Oglasi

Bizarna scena u kojoj Golden State u situaciji 5 na 0 postižu poene obišla je svijet, a u Mavsima su bijesni.

"Ovo je najveći skandal u NBA ligi. Tražimo da se meč ponovi", poruka je iz Dallasa.

Naravno, ponavljanje utakmice će se teško desiti. Žalba je vjerovatno uzaludna i Mavericksi bi se mogli naći u problemu u borbi za doigravanje.

Luka Dončić je ove sezone zaista nevjerovatan u dresu tima iz Dallasa i igra čudesnu košarku, te nikog ne ostavlja ravnodušnim.

On je ove sezone na prosjeku od 32.9 poena, 8.6 skokova i 8.2 asistencija po utakmici. Drugi je strijelac i šesti asistent NBA lige u ovom trenutku.

Dallas Mavericksi su trenutno na 10. mjestu Zapadne konferencije s omjerom od 36 pobjeda i 37 poraza, a do kraja regularnog dijela sezone imaju još devet utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi