Luka Dončić poslao poruku Bookeru: "Kada se sretnemo idući put..."
Dončić i Booker imali su okršaj na posljednjem meču, a sada su se obojica oglasili.

Slovenac nakon okršaja s protivnikom

Luka Dončić poslao poruku Bookeru: "Kada se sretnemo idući put..."

E. Ganibegović

Luka Dončić i Devin Booker imali su okršaj na posljednjem meču njihovih timova u NBA ligi. Sada su se obojica oglasili povodom toga, a njihove izjave izazvale su brojne reakcije.

Sinoć su u American Airlines Centru Phoenix Sunsi savladali Dallas Maverickse rezultatom 130:126 u jednom od najzanimljivijih duela večeri.

Dallas je imao u nekim trenucima u trećoj dionici i osam poena prednosti, no u posljednjoj dionici Sunsi prave preokret i dolaze do pobjede.

Durant je odigrao najbolji meč otkako je došao u Phoenix, ubacivši 37 poena uz sedam skokova. Booker je ubacio 36, ali je imao i 10 asistencija.

U redovima Dallasa Dončić je imao 34 poena i devet skokova, a Irving 30 uz sedam asistencija. Hardaway je meč završio sa 21, a Wood sa 17 poena.

Na ovom susretu vidjeli smo i sukob Dončića i Bookera koji je kraj meča, a sada su se obojica oglasili povodom dešavanja na parketu.

Oglasi

"Kada se sretnemo idući put, nemoj čekati posljednje tri sekunde", poručio je Dončić. Booker i Dončić su viđeni kako se smiju tokom svađe, koja na sreću nije prerasla u veći sukob.

"Vi kažete da ne želite da svi budu prijateljski nastrojeni. Eto, imamo malo dima... Samo dva takmičara idu na to. Svi pričaju o tome koliko je NBA prijateljska trenutno i ne vole to. Nemam problema s Lukom na terenu ili van njega, ali kada se takmičimo, takmičimo se", kazao je Booker.

Sunsima je ovo bila treća uzastopna pobjeda i sada su na četvrtom mjestu Zapadne konferencije sa omjerom 36-29, dok je Dallas sedmi sa 33-32.

U narednom meču Sunsi dočekuju Oklahomu protiv koje će biti veliki favoriti, dok će Dončić i družina odmjeriti snage s Utahom, opet u svojoj dvorani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi