U noći s utorka na srijedu Kawhi protiv Dončića: "Dobit ćete ono što ste tražili"

U noći s utorka na srijedu Kawhi protiv Dončića: "Dobit ćete ono što ste tražili"

E. Škorić

Los Angeles Clippersi su doživjeli poraz u prvoj utakmici protiv Dallas Mavericska u prvoj rundi play-offa NBA lige.

Ne bi poraz toliko bolio da nije zabilježen u Staples Centru, u dvorani u kojoj igraju Clippersi. Dakle, Mavsi imaju 1:0 uz napravljen brejk, pa je t rener Clippersa Tyronn Lue s pravom zabrinut uoči druge utakmice koja se igra u 4:30 sati nakon ponoći s utorka na srijedu.

Clippersi i dalje ostaju favoriti, ali ako gosti iz Dallasa opet slave, onda će situacija u potpunosti da se zakomplikuje. Ne morate dva puta pogađati ko je sredio Clipperse u meču odigranom prije tri dana.

Da, Luka Dončić. Slovenska zvijer je ubacila 31 poen uz 10 skokva i 11 asistencija. Neko je koga dobra odbrana Clippersa naprosto nije mogla da zaustavi. Lue primjećuje da vrag odnosi šalu, pa će po svemu sudeći markirati Dončića ponajboljim defanzivcem lige - Kawhijem Leonardom.

"U napadu Luka mora da nosi puno tereta, a mi imamo tri ili četiri tipa koji mogu da ga čuvaju", rekao je trener Clippersa, a onda na inzistiranje novinara o imenima i da li je jedan od njih Kawhi Leonard, Lue odgovara: "Dobit ćete u utorak ono što tražite".

Dakle, njegove zamisli su jasne, Kawhi neće Luki dozvoliti da diše. Sudeći prema njegovim riječima, bit će ovo maksimalno izdanje Clippersa.

"Sramim se reći broja poena koje smo propustili zbog nedostatka komunikacije i zbog nepridržavanja plana igre. Ovo je doigravanje. U utakmicu ne možete ući s malo ili bez intenziteta. Moramo biti fizički dominantni od samog početka, moramo imati jak odbrambeni mentalitet", dodaje Lue.

Kawhi će ujedno biti uz Paula Georgea ključni igrač i u napadu Clippersa. Propustio je jedan dio sezone zbog povrede, njegova statistika je opala, ali je uvijek važio za igrač MVP kalibra. Iako je često u sjeni nekih drugih NBA zvijezda, Kawhi je zvijer s kandžama koja može da zaustavi bilo koga, pa i Luku Dončića, a uz to da u napadu napravi darmar bilo kojem protivniku.

Trener Clippersa, Lue, nada se da će sve to Kawhi napraviti već večeras, u drugoj utakmici dogiravanja protiv Mavericksa.

Top Komentari

user1582456981
I sacuvali ste ga hahahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi