Luka Dončić i Nikola Jokić u svom svijetu

Fenomenalne partije

Luka Dončić i Nikola Jokić u svom svijetu

A. Čaušević

Luka Dončić i Nikola Jokić su odigrali dvije fantastične partije na startu nove sezone NBA lige.

Nakon što je bio fenomenalan protovi Golden State Warriorsa Jokić je pružio dominantnu partiju i protiv Oklahmoa City Thnudera koju su Nuggetsi dobili 122:117.

Iako nije bio najefikasniji na meču Jokić je susret završio sa triple-double učinkom od 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija te tako najavio novi pohod na MVP-ja.

Shai Gilgeous-Alexander je bio najefikasniji na susretu sa 28 poena, ali to nije bilo dovoljno Thunderu za trijumf. Kod domaćih najviše poena je postigao Michel Porter, ukupno 22.

Dallas Mavericksi su bili ubjedljivi protiv Memphis Grizzliesa koje su ostavili na -41. Konačan rezultat glasio je 137:96.

Dončič je bio odličan. Slovenački košarkaš je meč završio sa 32 poena i deset asistencija, te su mu falila tri skoka za triple-double učinak. Čak 21 poen je postigao u prvih devet minuta meča.

Treba izdvojiti i fenomenalno izdanje Giannisa Antetokoumpa koji je predvodio Milwaukee Bucske protiv Houston Rocketsa. U pobjedi svog tima 125:105 Grk je postigao 44 poena uz 12 skokova.

Philadephiji 76ersima nije bilo dovoljno 40 poena Joela Embiida u porazu od San Antonio Spursa 105:114, dok je Jason Tatum također brojao do 40 u trijumfu Boston Celticsa nad Orlando Magicom 120:126.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi