"Lude" partije Dončića, Duranta i Antetokounmpa obilježile noć u NBA ligi

Bliži se kraj sezone

"Lude" partije Dončića, Duranta i Antetokounmpa obilježile noć u NBA ligi

E. Škorić

Dallas Mavericksi su sinoć sa 128:110 pobijedili Los Angeles Lakerse, kojima je nedostajao LeBron James.

Luka Dončić odigrao je novi sjajan meč, imao triple-double i sa 34 poena, 12 skokova i 12 asistencija odveo Maverickse do novog trijumfa.

Lakersi osam mečeva prije kraja nalaze se tek na 11. mjestu Zapadne konferencije i izvan pozicija koje vode u razigravanje, dok su Mavsi sve bliže da osiguraju novi plasman u play-off.

Aktuelni prvak NBA lige, Milwaukee Bucks, slavio je u Philadelphiji sa 118:116, a prvo ime bio je Giannis Antetokounmpo sa 40 poena i 14 skokova, dok su na drugoj strani briljirali James Harden (32 poena i devet asistencija) te Joel Embiid (29 poena i 14 skokova).

Kevin Durant je brojao do 41 (i 11 skokova) u 130:123 pobjedi Brooklyn Netsa nad Detroit Pistonsima. Kyrie Irving je dodao 24 poena. U gostujućem sastavu Cunningham je ubacio 34.

DeRozan sa 32 i Vučević sa 27 poena bili su najbolji u pobjedi Chicago Bullsa u Washingtonu (107:94), dok su Clippersi u Los Angelesu sa 121:115 savladali Utah Jazz.

Top Komentari

axel42
Ss.ba što brišete komentare?? Neprimate kritike jeli? Jesam li vas negdje uvrijedio, opsovao ili slično?? Zar se vama nesmije reći mišljenje, da su vam naslovi smiješni, objave ponekad sramotne, može se komotno reći bezobrazne do bola, ipak ima ovdje i djece koja čitaju. Ovo je sportski portal. Šta mi brišete komentar od sinoć za onakve smiješne naslove oko onog po vašem brukanju zbog promašenog penala?? Smiješni ste!
4 0
Kiss
Ubi Dončić sve redom,stvarno je igračina aBd mvp
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti