Luka Dončić zagrijao ruku za Olimpijske igre

Čudesni Slovenac

Luka Dončić zagrijao ruku za Olimpijske igre

M. Šljivak

Luka Dončić spreman je za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zvijezda Dallas Mavericksa i reprezentacije Slovenije bit će vjerovatno i najveća zvijezda turnira uz američke košarkaše, a Dončić početak turnira čeka potpuno spreman.

Šutevi sa pola terena odavno su Luki specijalnost. Ostao je u formi nakon završetka sezone i nema dileme da bi Slovenija sa njim mogla daleko.

Slovenci igraju u grupi C olimpijskog turnira, a protivnici su im Argentina, Španija i domaćin Japan.

Veliki su ovo izazovi za Dončića i ekipu, ali kada u sastavu imate nekog kao što je Luka, onda ništa nije nemoguće.

Slovenija prvi meč na turniru igra u ponedjeljak 26. jula protiv Argentine, a zatim slijede dueli sa Japanom (29. juli) i Španijom (1. august).

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ovaj mali Dončić je čudo od djeteta/ momka . RAZBIO je Argentinu ko zvečku. Bravo Luka tako se igra za dres svoje države.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi