Umoran je, ali u reprezentaciji daje posljednju kap znoja: Dončića saigrači 'oživljavali' na parketu
Foto - Screenshot

Simpatična scena

Umoran je, ali u reprezentaciji daje posljednju kap znoja: Dončića saigrači 'oživljavali' na parketu

M. Šljivak

Luka Dončić odveo je Sloveniju na Olimpijske igre u Tokio.

Čudesni košarkaš Dallas Mavericksa još je jednom pokazao nestvarnu klasu i na kvalifikacionom turniru u Kaunasu je potopio domaćina Litvaniju.

Slovenci su savladali Litvance rezultatom 96:85 i po prvi put su ostvarili plasman na Olimpijske igre. Naravno, najzaslužniji za ovaj uspjeh je nestvarni Dončić.

Za nešto više od 33 minuta na parketu Luka je ostvario triple-double učinak. Ubacio je 31 poen, dodao je 13 asistencija i 11 skokova, a Litvanci mu nisu mogli apsolutno ništa.

Naravno, bio je Dončić veoma umoran. Nakon naporne NBA sezone priključio se nacionalnom timu i odveo ih je na Olimpijske igre.

Oglasi

Simpatična scena desila se na samom kraju utakmice u Kaunasu. Dončić se u finišu meča našao na parketu gdje je legao umoran, a saigrači su ga 'oživljavali' i Luka je brzo bio na nogama.

Dončić je zaista istinsko čudo od košarkaša i milina je gledati njegove partije u nacionalnom timu.

Treba svakako istaći da će Slovenija na Olimpijskim igrama igrati u grupi sa Argentinom, Španijom i domaćinom Japanom. Sa ovakvim Dončićem sigurno da mogu dosta daleko dogurati.

Top Komentari

Zmaj19
E neka sada vidi onaj pjesnik Nurkic jaki se didje na pripreme, igra utakmica za reprezentaciju a ne da lahe ko cuko iz Portlanda i pokusava rimovati i opjevati sve sto mu ne stima..
6 2
user1613424508
Ma to su patriote popisam ih i nurkica i pjanica i mnoge druge. A Doncic je ljudina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi