Izgleda užasno: Dončiću stradalo stopalo nakon sudara s Valanciunasom, u dvorani muk i tišina

Ponovo se povrijedio

Izgleda užasno: Dončiću stradalo stopalo nakon sudara s Valanciunasom, u dvorani muk i tišina

E. Škorić

Još uvijek nije poznata težina povrede, a iz Dallasa su objavili da je riječ o povredi stopala, mada ćemo tek nakon dodatnih pretraga saznat o čemu se radi.

Dallas je pobijedio New Orleans Pealicanse sa 111:106, a Dončić je do stravične povrede imao 31 poen, osam skokova i četiri asistencije za nepune 23 minute.

Izgledalo je da bi ponovo Luka Magic mogao otići na 50+ poena, ali povreda ga je spriječila u tome.

Svi su u American Airlines Centru uživali u magiji Luke, ali onda je nastao muk i tišina kada se nakon sudara sa centrom Pelicansa Jonasom Valanciunasom našao na podu.

Pokušao je da blokira Ingrama, ali se sudario s Litvancem i nezgodno pao na desno stopalo. Izašao je šepajući s parketa sa bolnom grimasom na licu. Pokušao je ponovo zaigrati, ali je bol bila prejaka i morao je u svlačionicu.

Stradala je peta, ali nije objavljeno više detalja niti je poznato u ovom trenutku koliko Slovenca neće biti. Bude li se radilo o težoj povredi, biće to veliki udarac za Mavse, a Luka bi mogao propustiti All Star meč koji je na programu 19. februara.

Dok je Luka bio na parketu, Dallas Mavsi su imali 28 razlike, a na kraju su bez svoje prve zvijezde jedva došli do pobjede.

U nedostatku Dončića, glavnu rolu u timu Dallasa preuzeo je Dinwiddie koji je ubacio 21 poen, dok je Ingram na drugoj strani bio najefikasniji sa 26 poena.

Dallas je četvrti na Zapadu sa omjerom 28-25, a za dva dana ide u goste Golden State Warriorsima. Bez Luke bi bilo skoro nemoguće tamo dobiti, ali NBA je ionako sam po sebi čudan kada su u pitanju utakmice u regularnom dijelu sezone, kada se često događaju velika iznenađenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi