Luka Dončić je odigrao fantastičan meč, ali i poslao otrovnu strijelicu svojoj majci

Još jedna maestralna partija Slovenca

Luka Dončić je odigrao fantastičan meč, ali i poslao otrovnu strijelicu svojoj majci

Admin Čaušević

Luka Dončić je odigrao još jednu fantastičnu partiju u NBA ligi stigavši do 20. double-dobulea sa najmanje 30 poena u sezoni u pobjedi Dallas Mavericksa nad Miami Heatom 115:90.

Prva i treća četvrtina su bile odlučujuće. Prvu su Mavsi dobili sa +12, a drugu sa +16 što je na kraju rezultiralo ubjedljivom pobjedom.

Luka je bio u svom karakterističnom izdanju. Meč je završio sa 34 poena uz pogođenih pet trojki. Dodao je 12 skokova i stigao do 20. double-double učinka u sezoni.

Sjajni Slovenac je tako postao rekorder u ovoj sezoni po broju double-double učinka sa postignutih najmanje 30 poena. Dodao je i 7 asistencija.

Poslije utakmice je poslao i otrovnu strijelicu prema svojoj majci Mirjam Poterbin još jednom poručivši da je otac kojeg više cijeni i poštuje.

Oglasi

"Predivno je to što me otac gleda uživo kako igram i daje mi podršku", poručio je jedan od najboljih košarkaša današnjice.

Nakon tri vezana poraza Mavsi su stgili do 25. trijumfa u ovoj sezoni i jasno je da će biti u igri za plasman u play-off do samog kraja.

Nikola Jokić nije igrao za Denver Nuggetse zbog blage povrede, ali je vodeća ekipa Zapada svejedno uspjela upisati pobjedu nad Indiana Pacersima 134:111. Za to se pobrinuo Gordon sa 28 poena.

Fenomenalan nastup sa 48 poena i 11 skokova imao je Irving u pobjedi svojih Brooklyn Netsa nad Utah Jazzom rezultatom 106:117.

Uzbudljiva završnica viđena je na meču LA Lakersa i Memphis Grizzliesa. Pobjedu su odnijeli domaći 122:121. Rasploženi su bili Westbrook sa 29 te James sa 23 poena.

Kawhi Leonard sa 36 poena je predvodio LA Clipperse koji su na gostovanju pomalo i teže od očekivanog pobijedili San Antonio Spurse 126:131.

Oglasi