Luka Dončić: Ponosan sam što ću igrati za Sloveniju ovog ljeta

Odazvao se reprezentaciji

Luka Dončić: Ponosan sam što ću igrati za Sloveniju ovog ljeta

E. Škorić

NBA zvijezda Luka Dončić je izjavio kako je uvijek časti igrati za svoju zemlju.

I dok su Srbi bijesni zbog odluke Nikole Jokića da propusti Olimpijske igre ovog ljeta, u Sloveniji su ponosni na zvijezdu Dallas Mavericksa jer je odlučio stati na raspolaganje svom selektoru.

"Uvijek je čast igrati za Sloveniju, posebno sa ovakvim saigračima. Svi su super momci, uživam u njihovom društvu i uvjeren sam da možemo uspešno da branimo boje naše zemlje ove godine", rekao je Dončić.

Slovenija će treći put igrati u kvalifikacija za Olimpijske igre u Kaunasu.

"Ovo mi je trenutno najveća motivacija. Moramo da dobijemo sve četiri utakmice i kvalifikujemo se. Mislim da imamo tim koji može da izbori kartu za Tokio, i više od toga. Prci cilj je prvo mjesto u Kaunasu", dodao je Dončić.

Sa Slovenijom ga očekuje nešto drugačiji sistem igre nego što je u NBA ligi.

"Evropska košarka je više timska i taktička. Moram da se naviknem na FIBA pravila, već sam ih malo zaboravio", istakao je na kraju sjajni Slovenac.

Top Komentari

user1583752673
Bravo Luka! A ne ko neki samo na Instagramu patriote!
6 4
_ZIJAGA_
To je PATRIOTA PRAVI..a ne kao nas TWEETERAS NURKIC..zadnji put za reprezentaciju igrao u JUNIORIMA..ali je zato NACIONALISTA, zato ga vole DVOZUBI..sto manje knjiga procitas, to si veci HEROJ..P.S. samo kod DVOZUBIH..
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi