Luki Dončiću nestvarna cifra za novi ugovor
Foto - EPA

Spreman je za potpis

Luki Dončiću nestvarna cifra za novi ugovor

M. Šljivak

Luka Dončić potpisat će novi ugovor sa Dallas Mavericksima.

Slovenački košarkaš koji je u NBA ligu stigao 2018. godine kao treći pik drafta i pokazao se kao pravi odabir.

Luka je postao jedna od najvećih NBA zvijezda, a to će mu na kraju donijeti i nestvaran novac sa novim ugovorom.

Tako će Dončić, ako na kraju sezone bude izabran u jedan od tri najbolja tima, što je sigurna stvar, imati priliku da potpiše novi ugovor.

Radi se o petogodišnjoj saradnji vrijednoj 201.5 miliona dolara i izjednačit će se sa Stephom Curryjem koji je sa Warriorsima potpisao petogodišnji ugovor. iste vrijednosti.

Ispred Dončića sa ugovorima bit će samo trojica košarkaša. To su Russel Westbrook (207 miliona dolara - pet godina), James Harden (228 miliona dolara - šest godina) i Damian Lillard koji je dobio 257 miliona dolara za ugovor od šest godina sa Portland Trail Blazersima.

Luka Dončić je i protekle sezone bio zaista fenomenalan u dresu Mavsa, te je prosječno ubacivao 27.7 poena i imao je osam skokova i 8.6 asistencija po meču.

U doigravanju su ove brojke doatno narasle, te je protiv Clippersa u sedam utakmica imao uučinak od 35.7 poena, 10.3 asistencije i 7.9 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi