Luka Dončić priznao da je igrao povrijeđen na Svjetskom prvenstvu

Dobro se i držao

Luka Dončić priznao da je igrao povrijeđen na Svjetskom prvenstvu

Edmir Škorić

Jedan od najboljih igrača Svjetskog prvenstva u košarci, Luka Dončić, nije bio potpuno spreman i to je tek sada priznao.

NBA superstar predvodio je Slovence, koji su na kraju na sedmom mjestu završili takmičenje na Mundobasketu u Manili.

Dončić je bio najbolji igrač Slovenije, baš kao i danas protiv Italije u utakmici za sedmo mjesto. Imao je dobar turnir, ali ko zna gdje bi mu bio kraj da na ovom turniru nije igrao - povrijeđen!

"Ne znam šta da kažem. Nisam baš u redu, ali istovremeno treba da se pripremim za cijelu NBA sezonu. Igram bez obzira na sve. Čak i na kvalifikacijama za Olimpijske igre. Samo da sam zdrav", rekao je Dončić.

Dončić je uvijek bio spreman da igra za nacionalni tim i bez obzira na sve, odazivao se na pozive selektora. Tako je bilo i ovaj put, iako je svjestan da ponekad uzima veliki rizik.

Oglasi

Tokom svih utakmica filipinski navijači glasno su bodrili Dončića, pa je zvijezda Dallas Mavericksa odlučio danas da ih nagradi.

Prvo je fanovima bacio patike, ali je onda odlučio da pokloni i svoju MVP nagradu.

Nije ga samo bacio slučajnom navijaču, već je otišao do para koji je već privukao veliku pažnju svojim transparentom protiv Litvanije.

Dončića su obavijestili da su svom sinu dali ime po njemu, a sada će njihov sin moći dobiti ovu specijalnu nagradu kao spomen, koja je prvobitno pripadala čovjeku po kome je dobio ime. Oboje su vrištali od uzbuđenja, a sin Luka će sigurno mnogo puta čuti priču o tome kada poraste.

Inače, obojica su prilično poznati na Filipinima, majka mladog Luke je Lesley Martinez, a otac princ Rivero, a obojica su javne ličnosti i već su se Dončiću od srca zahvalili na društvenim mrežama.

Dončić je već godinama omiljena sportska ličnost širom svijeta, što i ne čudi s obzirom na to šta je sve uradio u tako ranoj dobi života.

Top Komentari

K79
vrhunski košarkaš al nažalost slava mu udarila u glavu čovjek čitav turnir više je raspravljao sa studijama nego što je bio koncetrisan na igru,ista stvar na zadnjem evropskom totalno drugi lik od onoga koji je igrao u Realu i osvoji EP sa Slovenijom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi