Durant i Irving samo su u čudu posmatrali šta radi Dončić

Maestralna partija i novi triple-dobule

Durant i Irving samo su u čudu posmatrali šta radi Dončić

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrali su protekle večeri Brooklyn Netsi i Dallas Mavericksi u NBA ligi,a gosti su tek nakon produžetaka slavili sa 129:125 (112:112) uz nestvarno izdanje fantastičnog Luke Dončića, koji je zabilježio novi triple-double, 47. u regularnom dijelu.

Slovenska zvijezda bio je prvo ime večeri u Barclays Centru, koji je prvi put ove sezone premašio 40 koševa i ostvario triple double s 41 poenom, 14 asistencija i 11 skokova.

Za domaće je Kevin Durant pogodio za izjednačenje na 112:112 i izboren produžetak. Superzvijezda Brooklyna zabio je ukupno 37 poena, ali je bio tek drugi strijelac iza Kyriea Irvinga koji je išao na 39.

"Mislim da smo danas igrali dobro, napravili smo dobar posao, ali nažalost ne dovoljno dobar", rekao je Irving nakon utakmice. Ni razigrani domaći dvojac nije bio dovoljan da pobjeda ostane na domaćem terenu, jer Dončić je ovoga puta imao svoj show.

Za 23-godišnjeg Slovenca to je bio 47. triple-double u regularnom dijelu sezone NBA prvenstva u karijeri, a ujedno je postao i deseti košarkaš u povijesti lige s tri ili više triplea-doublea s najmanje 40 poena.

Košarkaši Dallasa narednih pet utakmica sada će igrati na svom terenu. Prva ih čeka već u subotu kada u goste dolazi ekipa Oklahoma City Thunder.

"Morali smo igrati kao tim. Zadavali su nam probleme, ali igrali smo sjajnu odbranu. Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta gotovo je nemoguće zaustaviti. Ne možete ih zaustaviti, čak ih ne možete ni usporiti. Dorian Finney- Smith i Reggie Bullock su zaduženi za najbolje igrače, dobro rade svoj posao", bile su prve riječi Dončića nakon utakmice, kojeg je novinar na kraju razgovora zamolio da komentariše iznimnu individualnu igru. Znače li mu nešto ove brojke?

"Ne, dok pobjeđujemo, ja sam sretan", ispalio je Luka kao iz topa.

U jednom trenutku nezadovoljna domaća publika je na oko dva minuta pred kraj gađala Dončića s bocom pića. Sreća pa Slovena na kraju nije stradao...

U ostalim mečevima, kojih je sinoć bilo tek nekoliko, tačnije još tri, Oklahoma je sa 118:110 pobijedila Los Angeles Clipperse, Golden State Warriorsi su na krilima Stepha Curryja (33 poena) pobijedili Miami Heat sa 123:110, dok je Memphi u Sacramentu trijumfovao sa 125:110.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi