Luka Dončić u timu decenije Eurolige!

Novo priznanje

Luka Dončić u timu decenije Eurolige!

E. Škorić

Mladi slovenski košarkaš Luka Dončić dobio je novo priznanje.

Prije nego je otišao u NBA ligu, gdje sa dosta uspjkeha već sezonu i po igra za Dallas Maverickse, Luka je imao izuzetne sezone u dresu madridskog Reala.

Kao tinejdžer je u sezoni 2017/18 zabilježio indeks korisnosti od 21,6, što je deseti najbolji u cijelom periodu od 2010. do 2020. godine.

"Svi me pitaju da li osjećam pritisak, ali ja im kažem 'Ne, to je samo igra'. To je samo košarka. Rođen sam da je igram i volim da je igram. Volim ovaj sport i ne mogu da osjetim pritisak kada radim nešto što volim", izjavio je Dončić pred zadnjui sezonu u Madridu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa samo 16 godina je debitovao u Euroligi i to sa 12 poena protiv CSKA Moskve. U sezoni 2017/18 bio je prvak Evrope, najbolji mladi igrač, MVP regularnog dijela sezone i Final Foura.

Prije Slovenca u idealnom timu decenije našli su se i Kyle Hines iz CSKA i Juan Carlos Navarro, bivši košarkaš Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi