Luka Dončić već u odabranom društvu: 19-godišnjak i devet "superstarova"
(Foto: EPA) Dončić je trenutno na prosjeku od 19.3 poena, 6.9 skokova i 4.1 asistencija po utakmici

Slovenac oduševljava u debitantskoj NBA sezoni

Luka Dončić već u odabranom društvu: 19-godišnjak i devet "superstarova"

Luka Dončić (19) je ove godine izabran trećim pickom na Draftu. Izabrala ga je Atlanta i odmah proslijedila Dallas Mavericksima, koji nisu mogli dobiti veće pojačanje.

Mladi Slovenac ne prestaje oduševljavati u svojoj debitantskoj sezoni NBA lige, a nakon 17 odigranih utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta ima impresivnu statistiku.

Dončić je tako trenutno na prosjeku od 19.3 poena, 6.9 skokova i 4.1 asistencija po utakmici. Da sve bude impresivnije, trenutno u NBA ligi samo još devetorica imaju najmanje 19 poena, 6 skokova i četiri asistencije po utakmici.

I to ne bilo koja devetorica, već najveće NBA zvijezde: LeBron James, Anthony Davis, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo (najmlađi nakon Dončića - 24 godine), Paul George, DeMar DeRozan, Blake Griffin, Victor Oladipo i Russell Westbrook.

Top Komentari

payron
to je Real stvorio i cudo napravio
6 3
payron
Svaka mu cast
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi