Antetokounmpo ponovo sjajan, New Orleans ubacio 140 poena, double-double Dončića
Devet mečeva iza nas u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, u centru pažnje je bio okršaj Jokića i Antetokounmpa.

Odigrano devet NBA mečeva

Antetokounmpo ponovo sjajan, New Orleans ubacio 140 poena, double-double Dončića

Iza nas je vrlo uzbudljiva noć u NBA ligi u kojoj je odigrano devet susreta, a izdvojit ćemo nekoliko njih koji su privuklli najviše pažnje.

Mnoge je najviše zanimao okršaj Nikole Jokića i grčke zvijeri Giannisa Antetokounmpa, a isti je na kraju pripao Grku čiji su Milwaukee Bucksi slavili protiv Denver Nuggetsa sa 104:98. Grčka zvijer je susret završila sa 29 poena, 12 skokova i šest asistencija, dok je Nikola Jokić s druge strane imao 20 koševa te pet asistencija i skokova.

New Orleans Pelicansi su u vrlo atraktivnom susretu pobijedili na domaćem terenu San Antonio Spurse sa 140:126, a sjajnu partiju pružio je Randle koji je imao triple-double učinak sa 21 poenom, 10 asistencija i 14 skokova. Efikasniji od njega su bili Davis sa 29 koševa i Moore sa 24.

Sacramento Kingsi su u domaćoj dvorani slavili protiv Oklahoma City Thundera kojem nisu pomogle ni vrlo dobre partije Russella Westbrooka i Paula Georgea. Russ je imao 29 poena i 13 skokova, dok je Paul dodao 27 poena i devet skokova, ali na kraju su domaći ipak slavili sa 117:113.

Još jednu dobru partiju u NBA ligi je pružio Luka Dončić koji je ubacio 15 poena uz deset skokova u porazu Dallas Mavericksa od Memphis Griezzliesa u gostima sa 98:88. Najefikasniji na susretu je bio Conley sa 28 poena, a kod Dallasa je najbolji bio Smith sa 19.

Ostali rezultati:

Charlotte - Boston 117:112

Detroit - Cleveland 113:102

Indiana - Utah 121:94

Philadelphia - Phoenix 119:114

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi