Luka Garza odličan u Ljetnoj ligi
Foto - Screenshot

Ubacio 15 poena za 16 minuta

Luka Garza odličan u Ljetnoj ligi

M. Šljivak

Luka Garza odigrao je još jednu odličnu partiju u Ljetnoj ligi u dresu Detroit Pistonsa.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine izabran je kao 52. pik NBA dafta održanog krajem jula i pokušava se kroz Ljetnu ligu nametnuti stručnom štabu Pistonsa.

Za sada mu ide veoma dobro. Nakon devet poena za 13 minuta u prvom meču, Garza je ovog puta u porazu od Houston Rocketsa 111:91 ubacio 15 poena.

Sjajni centar je na parketu proveo samo 16 minuta. Šutnuo je šest lopti, pet je pogodio i pokazao je kako je ofanzivno zaista čudesan.

Pored 15 koševa Garza je imao još tri skoka i jednu asistenciju u ovom susretu.

Najefikasniji kod Pistonsa bio je prvi izbor drafta Cade Cunningham sa 20 poena (8/18), a sa druge strane su također blistali izbori prethodnog drafta.

Drugi pik Jalen Green bio je najefikasniji sa 25 koševa, dok je Alpeen Šengun ubacio 21 uz osam skokova.

Top Komentari

epa
Dobar je ovaj Luka ali mora puno puno poraditi na odbranbenoj igri ispadao je ono bas par puta naivno... ako bude trener s njime radio moze biti veliki igrac vidi se da ima talenta...
6 0
stranputica
Ako ovaj momak zaigra za nas, svaka čast! Sudeći po dosadašnjim iskustvima sumnjam da će išta biti, ali vidjećemo. Na klixu piše da je u postupku pridobivanja dvojnog državljanstva. Da li to znači da će igrati kao domaći igači ili naturalizovani. Pozdrav!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi