Garza potpisuje dvosmjerni ugovor sa NBA timom?

Potencijalni bh. reprezentativac

Garza potpisuje dvosmjerni ugovor sa NBA timom?

S. Grebović

Talentovani centar Detroit Pistonsa, Luka Garza, trenutno nastupa za Detroit u ljetnoj NBA ligi.

Potencijalni bh. reprezentativac draftovan je ove godine od ekipe Detroit Pistonsa kao 52. pick druge runde drafta.

Iza njega je veoma uspješna NCAA sezona gdje je izabran za najboljeg koledž igrača, a u prosjeku je bilježio 24,1 poen uz 8,7 skokova što su i više nego respektabilne brojke.

Dobro obavješteni NBA insajder Shams Charania donosi informaciju kako Detroit želi sa njim da potpiše dvosmjerni ugovor što znači da su očigledno zadovoljni njegovim partijama u ljetnoj NBA ligi gdje također bilježi solidne cifre.

To znači da će igrati u G ligi i Pistonsi mogu da ga povuku u tim kad god žele.

Nedavno je Luka u intervjuu za Voanews govorio o mogućnosti igranja za BiH.

"Da. Oni su se počeli javljati nekada tokom moje prve i druge godine na univerzitetu, mislim da su bili objavljeni neki članci u Bosni. Tako da sam u prošlosti razgovarao sa nekoliko trenera o tome i oni su htjeli da dođem prošlog ljeta, ali nisam mogao. Stvarno sam razmišljao o pokušaju da to učinim ovog ljeta, ali se nije dogodilo zbog pandemije. Mislim da ćemo u budućnosti uspjeti pronaći način da mogu otići tamo i igrati za reprezentaciju", rekao je Garza u jesen prošle godine.

Luka Garza je rođen i odrastao u Washingtonu, ali porijeklom je iz BiH te namjerava igrati za domovinu svoje majke, iako su ga željeli i Slovenci.

Top Komentari

user1603952710
Ovaj nikad nece zaigrati za BiH. Zivi bili, pa vidjeli.
0 5
Tas14
Veceras je imao 22 poena i 15 skokova i 2 blokade… Kakav igrac pod hitno ga zvati u Reprezentaciju…. Nece on ni igrati u G ligi odma ce ga vratiti u NBA
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi