Luka Garza briljirao protiv Los Angeles Lakersa

Pruža sve bolje partije

Luka Garza briljirao protiv Los Angeles Lakersa

E. Škorić

U okviru ljetne NBA lige Detroit Pistonsi su sinoć pobijedili Los Angeles Lakerse rezultatom 103:86.

Garza, košarkaš porijeklom iz BiH koji bi u budućnosti mogao nositi dres Zmajeva, pružio je sjajnu partiju protiv Lakersa, te je ostvario double-double učinak.

Za nešto više od 25 minuta provedenih na parketu ubacio je 20 poena uz 14 skokova, a imao je i tri asistencije te jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji u njegovoj ekipi bio je Saben Lee s 22 poena, dok je 17 ubacio Spencer Littleson. Jordan Floyd sa 16 i Tres Tinkle sa 13 poena bili su najefikasniji kod Lakersa.

Pistonsi su Garzu izabrali na nedavnom NBA draftu, a u prethodnim mečevima već je pokazao da bi mogao da bude pravo pojačanje u budućnosti za ovaj tim.

Prije četiri dana je ubacio 15 poena za 16 minuta igre protiv Houston Rocketsa, a također je ostvario double-double učinak protiv New York Knicksa, kada je za više od 24 minute na parketu ubacio 10 poena uz 12 skokova.

Top Komentari

Matic
Ima veze sa Bosnom ko vrabcici sa Mostarom
2 19
BogatiDijasporac
Luka Garza je sin Sejle Muftic i izrazio je zelju da igra za BIH. Za sebe kaze da je Amerikan bosnjackog porijekla.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi