Luka Garza sinoć 'pokidao' u NBA ligi, danas ga sačekao ugovor na stolu!
Odlične partije donijele su ugovor bh. košarkašu (AP Photo/Abbie Parr)

Dvostrani ugovor pretvoren u standardni

Luka Garza sinoć 'pokidao' u NBA ligi, danas ga sačekao ugovor na stolu!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza izborio se za standardni NBA ugovor s Minnesota Timberewolvesima i imat će sigurno mjesto u timu do kraja sezone.

Luka Garza odigrao je protekle noći fenomenalan meč protiv Toronto Raptorsa. Za samo devet minuta na parketu ubacio je 16 poena i pokazao je da definitivno ima mjesta u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

25-godišnji centar kao nagradu za sjajan nastup dobio je standardni ugovor s Timberwolvesima. Potvrdio je to ugledni NBA novinar Shams Charania.

"Minnesota Timberwolvesi su pretvorili dvostrani ugovor Luke Garze u standardni NBA ugovor i uključili su ga u roster za doigravanje", potvrdio je Charania

Bh. košarkaš tako će imati priliku zaigrati u doigravanju za NBA prvaka gdje bi Minnesota mogla igrati ozbiljnu ulogu s obzirom na to da su trenutno vodeći tim Zapadne konferencije s omjerom 53-23.

Oglasi

Garza je ove sezone igrao za Minnesotin tim iz Razvojne lige - Iowa Wolvese. Tamo je doslovno 'kidao' s prosjekom od 36.7 poena i 12.3 skokova po utakmici.

Konstantno je bio u rosteru Timberwolvesa tokom sezone. Maksimalno je koristio prostor koji mu se ukazao i imao je zaista odlične partije za skromnu minutažu.

Garza je ove sezone u NBA ligi na prosjeku od 4.2 poena po utakmici, dok je u NBA karijeri na nešto više od šest poena po utakmici.

Podsjetimo, Garza je briljirao na univerzitetu Iowa. Bio je najbolji igrač NCAA lige 2021. godine, a potom je izabran kao 52. pik NBA drafta od strane Detroit Pistonsa.

Luka je prošlog ljeta debitovao za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Njegov djed je legendarni golman FK Sarajevo Refik Muftić, a mama Šejla poznata košarkašica.

Oglasi

Također, on je vezan i za porodicu Alibegović. Rođak mu je reprezentativac BiH Amar Alibegović.

Garza je ove sezone igrao na dvostranom ugovoru vrijednom 560.000 za sezonu, a iako je često radio s Iowa Wolvesima konstantno je bio i u rosteru Timbwervolesa.

Na kraju je odlučeno da se ovaj ugovor pretvori u standardan i to je svakako sjajna stvar za našeg košarkaša koji sigurno neće imati problema da nađe tim i u narednoj sezoni.

Postoji dosta interesa za njegovim uslugama iz Evrope. Mnogi smatraju da bi Luki najpametniji potez bio dolazak na Stari kontinent, no on vjeruje da će konačno dobiti pravu šansu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Top Komentari

stranputica
Sad je napravio, čini mi se, najteži korak. Dobio povjerenje kluba. Dobro odsaburao sve i sada samo da odigra ovo do kraja. Sljedeće godina će biti još bolja, ako Bog da...
0 0
Ham0
Bravo majstore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi