Nikola Jokić je standardno briljirao, ali Luka Garza je ime i prezime njegove nesanice!
Nuggetsi predvođeni Jokićem nekako slavili, dobro izdanje Garze.

Dobro izdanje bh. košarkaša

Nikola Jokić je standardno briljirao, ali Luka Garza je ime i prezime njegove nesanice!

E. Ganibegović

Sinoć su u NBA ligi igrane ukupno četiri utakmice. Nama sigurno najzanimljivija je bila ona gdje smo na terenu gledali Luku Garzu i Nikolu Jokića.

Denver Nuggetsi su predvođeni Nikolom Jokićem uspjeli da stignu do 115:112 pobjede u Target Centeru protiv Minnesote, ali gledali smo i solidno izdanje bh. košarkaša Luke Garze.

Gosti su nakon prve četvrtine imali prednost od sedam poena koju su do poluvremena povećali na 15, bilo je 70:55.

Domaći tim u trećoj dionici topi tu prednost. Dva puta je čak i vodio, a Nuggetsi u posljednji dio ulaze s prednošću od tri poena (87:84).

Iako su Timberwolvesi u jednom momentu u posljednoj četvrtini imali maksimalnu prednost od četiri poena, Nuggetsi su ipak nekako riješili meč u svoju korist.

Najefikasniji kod gostiju je bio Nikola Jokić s 35 poena, 16 skokova i dvije asistencije, dok je kod domaćih najolji s 30 poena i po osam skokova i asistencija bio Edwards.

Oglasi

Solidnu partiju pružio je i Luka Garza kod domaćeg tima. Ubacio je 11 poena, a tome je dodao i šest skokova.

"Sanjat" će ga Nikola Jokić, a naročito bi da su gosti izgubili ovaj meč. Upravo protiv njega je Garza imao neke od trenutaka inspiracije.

Na X-u se dijeli video na kojem mu je u trećoj dionici izbio loptu nakon koje domaćini dolaze do pomenute prednosti od četiri poena razlike.

Također, sjajno je nešto ranije pobjegao upravo njemu, pa pogodio tricu preko ruke najboljeg NBA igrača.

NBA liga:

Orlando Magic - Charlotte Hornets 112:92
Washington Wizards - Houston Rockets 114:137
Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 91:104
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 107:113
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 112:115

Top Komentari

HamzaVojvoda
"Najefikasniji kod gostiju je bio Nikola Jokić s 35 poena, 16 skokova i dvije asistencije, dok je kod domaćih najolji s 30 poena i po osam skokova i asistencija bio Edwards" Znaci Jokic je najefikasniji na mecu istom nece moci spavat radi Garzine ukradene lopte i trojke. Pu gadovi i naslovi vasi
2 1
prvenac
Ostao je bez nesanice zbog Luke Garze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi