Luka Garza odigrao fenomenalnu utakmicu, Jusuf Nurkić imao noć za zaborav
(AP Photo/Abbie Parr)

Odigrano devet mečeva na NBA parketima

Luka Garza odigrao fenomenalnu utakmicu, Jusuf Nurkić imao noć za zaborav

Haris Zilić

Odigrano je devet mečeva u košarkaškoj NBA ligi u noći sa srijede na četvrtak, a na parketu su bila i dva bh. reprezentativca, Jusuf Nurkić i Luka Garza koji su utakmice završili u različitim raspoloženjima.

Minnesota Timberwolves dekalsirala je Toronto Raptorse sa 133:85, a svoje minute sjajno je iskoristio Luka Garza.

Naš reprezentativac je u dresu Minnestoe na parketu proveo samo devet minuta i za to vrijeme uspio ubaciti 16 poena i dodati. Garza je s ovim učinkom bio treći najkorisniji košarkaš Timberwolvesa.

Kod pobjedničke ekipe Edwards je ubacio 28, Reids 26 poena, dok su kod Toronta Dick i Freeman-Liberty ubacili po 16 poena.

Phoenix Sunsi savladali su Cleveland Cavalierse sa 122:101, a naš Jusuf Nurkić je u dresu Sunsa imao noć za zaborav.

Nurkić je meč završio sa svega dva ubačena poena, dodao je deset skokova i šest asistencija, a sinoć je imao jednu od najslabijih napadačkih rola u NBA karijeri.

Oglasi

Phoenix je do trijumfa predvodio sjajni Booker sa 40 poena i osam skokova, Durant je dodao 32 poena, dok se kod Clevelanda izdvojio Mitchell sa 24 ubačena poena.

U vrlo zanimljivom duelu LA Lakersi su savladali Washington Wizardse sa 125:120, a treba izdvojiti sjajnu partiju Davisa kod pobjedničkog tima koji je susret završio sa 35 poena i 18 skokova.

U nastavku pogledajte sve sinoćnje rezultate na NBA parketima:

Charlotte Hornets - Portland Trail Blazers 86:89

Oglasi

Washington Wizards - LA Lakers 120:125

Atlanta Hwaks - Detroit Pistons 121:113

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 135:100

Brookly Nets - Indiana Pacers 115:111

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 101:111

Minnestoa Timberwolves - Toronto Raptors 133:85

New Orelans Pelicans - Orlando Magic 108:117

Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 122:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti