Hoće li BiH dobiti još jednog NBA igrača? "Odbrana je problem, ali vjerujem da će dugo biti u NBA"
Foto - Iowa University

Jay Bilas o Luki Garzi

Hoće li BiH dobiti još jednog NBA igrača? "Odbrana je problem, ali vjerujem da će dugo biti u NBA"

M. Šljivak

Luka Garza i ove sezone igra fenomenalnu košarku u NCAA ligi.

Košarkaš koji se povezuje sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u dresu univerziteta Iowa prosječno ubacuje gotovo 26 poena i ima gotovo devet skokova po utakmici.

Ove godine Garza će izaći na draft. Vjerovatno će biti i izabran u najjaču košarkašku ligu svijeta, a analitičar ESPN-a Jay Bilas vjeruje da bi se usprkos određenim nedostacima sjajni centar mogao uklopiti u NBA košarku.

"Ofanzivno bi se lako uklopio. Zna šutirati sa svih pozicija. Također, njegov rad nogu je odličan iako ga ljudi smatraju sporim", rekao je Bilas.

Po njemu Lukin glavni problem je odbrana.

"Njegov problem u NBA ligi će biti igra u odbrani. U NBA se dosta brani pick 'n' roll i za njega bi to mogao biti problem. Nije atleta, nema dužinu ruku, a da ima bio bi u mnogo boljoj poziciji".

Ipak, Bilas smatra da će Luka ipak imati svoje mjesto u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

"Igra u odbrani je problem, ali vjerujem da će dugo godina igrati u NBA ligi. Međutim, nisam siguran da li će ikada biti starter", istakao je Bilas.

Luka Garza bi u budućnosti mogao nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali bi zbog pasoša morao igrati kao naturalizovani košarkaš.

Top Komentari

malezija
Ja ne znam zašto ģa se ne zove, biće kasno kad ga susjedi igraće,mi uvijek pametujemo, čitam svabe će zvati onog mladića iz bayerna u repku,mogu sastaviti 5 reprezentacija toliki kadar imaju ali se bore za svakog talenta. A mi cekamo da napuni 25,ili da zaigra za druge.
9 0
Beclija90
De se malo informisite kao portal... njega u 95% mock-Drafta nema. Tako da sumnjam da ce zavrsit u nba iduce sezone. To sastavljaju ipak ljudi, koji prate ncaa ligu i koji sigurno vise znaju sto se toga tice. Ne znam sto uvijek morate da dizete nase igrace u nebo, a sami nikad niste pogledali ni jednu jedinu utakmicu. Isto tako sa onim Sehic-em koji je kasnije igrao u svicarskoj i na kraju se oprostijo od kosarke... toliko od vas, Sramota Luki sve najbolje, nadam se da ce imat dobru karijeru...
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije