Sjajni Garza pokazao zube nevjerovatnom Jokiću!

Odličan nastup bh. košarkaša

Sjajni Garza pokazao zube nevjerovatnom Jokiću!

A. Čaušević

Potencijalni reprezentativac BiH Luka Gara je odigrao svoj najbolji meč u 2023. godini, ali to nije bilo dovoljno da zadrži nevjerovatnog Nikolu Jokića koji je ispisao nove stranice NBA historije.

Denver Nuggetsi su u poprilično izjednačenom meču pobijedili Minneosta Timberwolvese rezultatom 122:118, a Garza je imao dvocifren učinak.

Garza je pokazao zube možda sjajnom Jokiću, ali je srbijanski košarkaš potvrdio reputaciju jednog od najboljih na svijetu.

Amerikanac sa bh. pasošem je već na startu pokazao danak neiskustvu pošto je brzo napravio tri lične greške, ali je odlično odigrao posljednju četvrtinu.

Na kraju je Garza meč završio sa 16 poena uz 4 ostvarena skoka za 17 minuta na parketu. Ubacio je tri trojke iz pet pokušaja. To mu je najbolji učinak u 2023. godini.

Oglasi

Sa druge strane Jokić je stigao do 90. triple-double učinka u karijeri. Meč je okončao sa 31 poenom, 13 asistencija i 11 skokova.

Srbijanski košarkaš je stigao i do brojke od 3.680 asistencija u dresu Nuggetsa čime je postao apsolutni rekorder ove franšize.

Nuggetsi su sa ovom pobjedom ostali vodeća ekipa Zapada sa omjerom 32:13, dok Timberwolvesi(22:24) gaje nade da mogu do play-offa.

Luka Dončić je imao novi odličan meč. Zabio je 30 poena za Dallas Maverickse, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu jer su Atlanta Hawksi predvođeni Dejounte Murrayom(30 poena slavili 122:130.

I LeBron James je imao iza sebe sjajnu noć sa 32 poena, međutim to i nije previše pomoglo LA Lakersima koji su izgubili od Sacramento Kingsa 111:116.

Odličan učinka od 41 poena imao je i košarkaš Hosuton Rocketsa Jalen Green. Na kraju je njegov tim poražen od Charlotte Hornetsa 117:122.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ovi meksicki spermic je bosanac kolko i ja mozambikanac
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti