Prekid je trajao 40 minuta: Jokić u svom svijetu, ali brutalni potez je u prvom planu!

Novo sjajno izdanje srbijanskog košarkaša

Prekid je trajao 40 minuta: Jokić u svom svijetu, ali brutalni potez je u prvom planu!

A. Čaušević

Nikola Jokić je na fanstastičan način počeo 2023. godinu. Denver Nuggetsi su bili domaćini Boston Celticsu i stigli su do osmog domaćeg trijumfa u nizu rezultatom 123:111.

Celticsi su ušli kao blagi favoriti u ovaj meč, ali je je najbolja ekipa Zapada odigrala fantastičan susret te je na kraju slavila zaslužen trijumf.

Jokić je briljantno odigrao prvu četvrtinu(37:28) te su srbijanski košarkaš i saigrači uspješno sačuvali prdnost do kraja meča.

Legitimni kandidat za MVP-ja je upisao svoj deveti triple-double ove sezone. Meč je završio sa učinkom od 30 poena te po 12 skokova i asistencija.

Inače, u posljednoj dionici meč je bio prekinut na 40-ak minuta i to nakon brutalnog zakucavanja Roberta Williamsa.

Oglasi

Williams je toliko žestoko zakucao da je pukao obruč pa je popravka konstrukcije koša potrajala poprilično.

Jaylen Brown (30 poena) i Jayson Tatum (25) su predvodili Celticse koji su prekinuli niz od četiri uzastopna trijumfa.

Memphis Grizzlesi su stigli do trećeg trijumfa u nizu. Ovaj put savladali su Sacramento Kingse rezultatom 118:108. Odličan je bio Ja Morant sa 35 poena.

Za iznenađenje večeri su se pobrinuli košarkaški Washington Wizardsa koji su u gostima pobijedili Milwaukee Buckse. Konačan rezultat glasio je 95:118.

Kyle Kuzma je ostvario triple-double(10p, 13s, 11a) za goste, dok je najefikasniji bio Rui Hachimura sa 26 poena iz pobjedničkog tima.

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Koji brutalan potez majmune jedan,ovakvih dodavanja u reket u svakoj utakmici j…Bo vam Jokić mater..!
0 1
user1596891057
prednost a ne prdnost???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi