Luka Igrutinović pred potpisom za Zrinjski

Pojačanje za Plemiće

Luka Igrutinović pred potpisom za Zrinjski

Srbijanski košarkaš Luka Igrutinović u narednim danima trebao bi pojačati Zrinjski.

Ovaj dvadesetpetogodišnji igrač kraljevačke Sloge, na pragu je potpisa za lidera bosanskohercegovačkog prvenstva koji je nedavno na utakmici 10.k ola ABA 2 lige ostao bez pouzdanog šutera, bivšeg reprezentativca Marka Šutala kojem su pukli prednji križni ligamenti u koljenu.

Rođeni Kragujevčanin je ponikao u Proleteru, a do ove godine, pet sezona je uspješno nastupao u slovačkoj i češkoj ligi. Zanimljivo da se ovaj košarkaš 2014. godine prijavio na NBA draft, ali nijedan klub ga nije izabrao.

Visok je 193 cm i radi se o izrazito atletičnom košarkašu koji bi trebao nadomjestiti Šutalov izostanak i pred kojim je težak i mukotrpan oporavak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi