Prva gostujuća pobjeda Zrinjskog u ABA 2 ligi!
Foto: ABA

Utakmica 10. kola

Prva gostujuća pobjeda Zrinjskog u ABA 2 ligi!

Košarkaši Zrinjskog konačno su skinuli prokletstvo gostujućeg terena što se tiče ABA 2 lige. 

Maestralni Vedran Princ odveo je lidera bosanskohercegovačkog prvenstva do pobjede protiv perjanice Prve lige Srbije. Zrinjski je slavio rezultatom 74:66.

Od samog početka Plemići su diktirali tempo protiv mlade i agresivne momčadi Dynamica, predvođene iskusnim Mutom Nikolićem s klupe na koju je stigao nedavno s one Partizanove.

Njegov kolega s protivničke klupe Hrvoje Vlašić večeras ga je nadmudrio u svim segmentima košarkaške igre. Velika pobjeda mostarskog kluba kojom je potvrdio veliku formu u kojoj igra u posljednje vrijeme.

Uz Prinčevih 20 poena odlični su bili Ramljak s 14 (8 skokova), te Sokolović sa 11 i Miličević s 10 poena. Dynamic je predvodio Krstić sa 16 koševa, uz solidnog Zekavčića s 13 ubačaja. I Dynamic i HKK Zrinjski sada imaju omjer od 5 pobjeda i 5 poraza.

ABA 2 liga:

Dynamic - Zrinjski 66:73 (15:24, 21:19, 11:17, 19:13)

Dynamic: Beslać 2, Krstić 16, Ćapin 11, Vulkić 3, Milisavljević 6, Đurasović 10 Majauskas, Miladinović 1, Zekavčić 13 , Ćirković, Kostić

HKK Zrinjski: Šutalo 4, Kuzman, Petrić, Princ 20, Sokolović 11, Golemac, Demić 6, Barać, Brummit 4, Miličevič 10, Ljujić 4, Ramljak 14.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi