Zrinjski siguran u Bijeljini

Plemići imaju samo jedan poraz

Zrinjski siguran u Bijeljini

Edmir Škorić

Košarkaši Zrinjskog slavili su u Bijeljini protiv domaćeg Radnika s 74:70 u 11. kolu prvenstva BiH.

Zrinjski je nakon osam, večeras upisao i devetu pobjedu, čime je trenutno ekipa s najboljim omjerom u ligi, dok Sparsi, Kakanj i Bosna zasad imaju po dva poraza.

Gosti iz Mostara su u prvoj dionici vodili 22:19, imali su dva poena prednosti na odmoru, ali uglavnom se Radnik dobro nosio sa favoritom u ovom meču.

Zrinjski je nastavio da održava prednost i nije dozvolio Radniku da priredi neku manju senzaciju, pa je zasluženo slavio.

Izabranici trenera Vlašića nastavili su s dobrim igrama, a večeras su posebno raspoloženi bili Sokolović sa 17, Ramljak i Demić sa po 13 i Miličević sa 12 poena.

Kod Radnika sjajne partije Kokorusa sa 27 poena i Pavlovića sa 24 poena, ali to nije bilo dovoljno Radniku da ostvari pobjedu.

Radnik - Zrinjski 70:74 (19:22, 15:14, 18:18, 18:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Radnik: Kokorus 27, Kaluđerović 7, Pavlović 27, Tomić 8, Milošev 2, Popadić, Boljkovac, Milošević 2, Tejić, Jovanović, Sandić.

Zrinjski: Princ 6, Sokolović 17, Ramljak 13, Brummitt 6, Miličević 12, Kuzman, Petrić, Golemac, Demić 13, Barać, Ljujić 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi