Luke Sikma i Nick Calathes najkorisniji košarkaši 9. kola Eurolige

Prvi laureat za Amerikanca iz berlinskog kluba

Luke Sikma i Nick Calathes najkorisniji košarkaši 9. kola Eurolige

Luke Sikma koji nastupa za berlinsku ALBA-u, te Panathinaikosov playmaker Nick Calathes podijelili su nagradu za MVP-a 9. kola košarkaške Eurolige. 

Ovog tjedna na programu je dvostruko kolo Eurolige, 9. i 10. odigrati će se unutar 4 dana. Deveti krug obilježila su dva košarkaša. Luke Sikma, sin poznatog NBA košarkaša Jacka Sikme po prvi se put okitio ovakvim trofejem.

On je u trijumfu svoje ALBA-e zabilježio 19 poena, 8 skokova, 4 asistencije te 3 blokade koje su mu donijele sjajan indeks korisnosti od 32. Sikmin PIR uspio je dostići i fantastični playmaker Panathinaikosa Nick Calathes koji je također zabio 19 koševa uz 12 asistencija i 5 skokova koje su njegov odvele do važne pobjede s teškog gostovanja u Kaunasu.

Treći je bio Maccabijev Scottie Wilbekin s indexom od 28. Amerikanac je u porazu od Milana zabio 28 poena uz pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi