Nick Calathes  sa zvukom sirene srušio CSKA
Sjajni košarkaš donio važnu pobjedu svojoj ekipi

Velika pobjeda za tim iz Atine

Nick Calathes sa zvukom sirene srušio CSKA

E. Dindić

U okviru 26. kola Eurolige svoj susret odigrali su CSKA i Panathinaikos. U jednom zanimljivom duelu slavili su  gosti rezultatom 78:77.

Prvi period otvaraju nešto bolje domaći košarkaši pa nakon prvih 10 minuta imaju prednost od 20:18. I drugi period počinje slično gdje domaći košarkaši igraju nešto bolje te i ovaj period dobijaju rezultatom 21:17, te na poluvrijeme odlaze sa prednošću od 41:35.

Treći period gosti iz Grčke se bude, te igraju jako dobro posebno u odbrani te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 23:18. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 59:58 u domaće ekipe.

Četvrti period prava drama na terenu, igralo se koš za koš do posljednjeg minuta. Na 9 sekundi do kraja pogodio je Clyburn jedno od dva sloboda bacanja za 77:75, ali onda sa zvukom sirene Nick Calathes pogađa trojku i donosi veliku pobjedu timu iz Grčke.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bio je DeShaun Thomas sa 12 poena dok je Nick Calathes dodao 11. U domaćem sastavu najefikasniji bili su Sergio Rodriguez sa 23 poena dok je Cory Higgins dodao 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi