Lulić: Prebolili smo i ranije lošije utakmice
Foto: T. Hebib

Turbina poražena u Skenderiji

Lulić: Prebolili smo i ranije lošije utakmice

S. Bošković

Košarkaši Turbine večeras su u Skenderiji poraženi od KK Bosna Royal. 

Gosti iz Jablanice izgubili su rezultatom 93:79, a trener Turbine, Senad Lulić smatra da je taj rezultat produkt velikog broja grešaka njegovog tima. 

"Iskoristio bih priliku da čestitam košarkašima Bosne na fer i korektnoj igri, te zasluženoj pobjedi. Toj pobjedi dosta smo kumovali sami mi s svojim greškama. Mislim da smo ravnopravan protivnik Bosni, no međutim napravili smo previše grešaka za ovako bitnu utakmicu i ovaj rezultat je realan", istakao je Lulić, te dodao: 

"Nama ostaje da se borimo. Ne mogu svojim igračima ništa pretjerano zamjeriti. Momci su dali sve od sebe, greška je sastavni dio igre, ali mislim da smo ih večeras napravili malo više". 

U narednom kolu Turbina će dočekati ekipu KK Igman Burcha, te će pokušati doći do pobjede pred domaćim navijačama. Također, Lulić smatra da njegovi igrači mogu ispraviti greške od večeras:

"Možemo ispraviti greške, dosta smo iskusna ekipa. Nadam se da ove greške od danas neće puno utjecati. Prebolili smo i ranije lošije utakmice. Greške su sastavni dio igre, Bosna ih je napravila manje i zasluženo je slavila".

Nakon devet odigranih mečeva Turbina ima omjer od šest pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi