Maccabi deklasirao Bayern

Izraelci sigurni na svom terenu

Maccabi deklasirao Bayern

Košarkaši telavivskog Maccabija večeras su u svojoj dvorani u sklopu 12. kola Eurolige sigurnom igrom deklasirali njemačkog predstavnika Bayern iz Munchena rezultatom 77:55. 

Može se reći da je ova utakmica riješena praktički u prvom poluvremenu koje su Izraelci mudrom igrom u napadu te odličnom obranom koja je goste tjerala na mizeran procenat šuta riješili u svoju korist s 15 razlike. 

Velikom serijom u trećoj četvrtini Bayern je uspio otvoriti ovu utakmicu, doći na samo osam koševa zaostatka, no snage Bavarci za nešto više nisu imali. Četvrta četvrtina opet je donijela dominaciju Maccabija koji je taj period završio s 24:8 i sa sigurnih +22 ubilježio novu pobjedu u Euroligi. 

Wilbekien sa 16 koševa najbolji kod Maccabija, Hunter je dodao 15. Kod očajnog Bayerna Koponen i Lučić postigli su po 10 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi