Monstruozna partija Shane Larkina ugasila Bayern
Larkinovih 49 koševa su prava rijetkost na euroligaškim parketima

Večer za povijest američkog košarkaša

Monstruozna partija Shane Larkina ugasila Bayern

Visoka pobjeda Anadolu Efesa nad košarkašima njemačkog Bayerna od 104:75 ostat će upamćena po nestvarnoj večeri Shanea Larkina koji je s 49 poena potpuno uneredio obranu tima iz Bavarske. 

Kada jedan tim slavi s 29 razlike a pri tome najbolji igrač postigne 49 koševa (rekord Eurolige) bilo bi neprimjereno pričati o bilo čemu drugom nego partiji tog igrača, u ovom slučaju Larkina.

Amerikanac je trojke šutirao 10/12, za dva je šutirao 5/7 što znači da je pogodio petnaest od devetnaest šutova u ovom susretu. Kada tome dodate 9 od 10 iz slobodnih bacanja onda dobivate jednu od najboljih ako ne i najbolju partiju u povijesti Eurolige. Indeks korisnosti koji je Larkin imao iznosio je 53 što će i više nego uvjerljivo biti dovoljno za naslov MVP- igrača ovog kola.

Zanimljivo je da je Larkinova partija potpuno ugasila Vasu Micića koji po prvi put u ovoj sezoni nije zabio ni koša u jednoj euroligaškoj utakmici. Svoju šansu iskoristio je Sanli koji je ubacio 17 poena. Lučić je za Bayern ubacio 20 poena, dok je Barthel dodao 11. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ipak, kako smo rekli na početku, ova utakmica će se još dugo prepričavati zbog partije Larkina koji je večeras s ovom partijom ispisao povijest.

Top Komentari

makelele
Shane Larkin pod hitno u nba.
3 0
user85
Čuj monstruozna!? Kakvih sve novinara danas ima!?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi