Maccabi bez većih problema savladao Fenerbahče

23. kolo Eurolige

Maccabi bez većih problema savladao Fenerbahče

E. Dindić

U okviru 23. kola Eurolige košarkaši Maccabija iz Tel Aviva dočekali su na svom terenu ekipu Fenerbahčea te na kraju slavili pobjedu rezultatom 85:76. 

U prvom periodu vidjeli smo dosta izjednačen susret pa je nakon 10 minuta igre rezultat glasi 21:21. Nastavak susreta donosi nam ponovo igru koš za koš, u takvom omjeru snaga bolje se snalaze domaćini pa ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 24:22. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 45:43 u korist Maccabija.

I treći period domaći košarkaši rješavaju u svoju korist rezultatom 21:19. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 66:62 u korist tima iz Tel Aviva.

Do kraja susreta Maccabi rutinski održava prednost i slavi pobjedu rezultatom 85:76.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu su James Nunnally sa 19 poena dok je Ante Žižić dodao 16. Bolji od ostalih kod tima iz Istanbula bili su Devin Booker sa 14, odnosno Ahmet Düverioglu sa 12 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi