Maccabi "pogurao" bh. selektora i Panathinaikos

Alba ostala bez četvrtfinala

Maccabi "pogurao" bh. selektora i Panathinaikos

Adnan Beganović

Odigrano je pet susreta 14. kola Grupa E i F Eurolige, a najveći gubitnik je berlinska Alba, koja se domaćim porazom od Maccabija oprostila od četvrtfinala.

Košarkaši Albe su imali meč loptu na svom terenu, no nisu je iskoristili. U ovom trenutku kvalitetnija ekipa Maccabija je slavila 73:64, te je tako obezbijedila plasman u četvrtfinale i sebi, ali i Panathinaikosu, koji je izgubio u Beogradu od Crvene zvezde.

Najefikasniji u redovima Maccabija bili su Devin Smith sa 28, te Brian Randle sa 13 poena, dok su kod Albe najefikasniji bili Leon Radošević, Jamel McLean i Alex Renfroe sa po 10 poena.

Zvezda je u Beogradu u neizvjesnoj završnici savladala Panathinaikos (69:68), kojeg s klupe predvodi bh. selektor Duško Ivanović. Poene za pobjedu Zvezde i to s linije slobodnih bacanja dvije sekunde prije kraja je postigao Boban Marjanović. Najefikasniji kod Zvezde su bili Nikola Kalinić ssa 14 i spomenuti Marjanović sa 12 poena, dok su kod grčke ekipe, koja će i pored poraza igrati u četvrtfinalu, najefikasniji su bili Esteban Batista sa 15, te Diamantidis sa 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Grupi F su turski derbi odigrali Fenerbahče i Anadolu Efes. Slavio je Fenerbahče (83:72), no Efes se plasirao među osam najboljih ekipa pošto je u španskom derbiju Unicaja nadigrala Laboral (93:84). Efes i Laboral su grupnu fazu završili s jednakim brojem bodova, no turska ekipa je prošla u četvrtfinalu zbog boljeg međusobnog omjera.

CSKA je pobjedom nad Armani Milanom (88:79) potvrdio prvo mjesto u Grupi F.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.