Teška noć za Partizan u Tel Avivu
Foto - Euroleague

Loša igra i poraz beogradskog kluba

Teška noć za Partizan u Tel Avivu

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana teško su poraženi u Tel Avivu od Maccabija u duelu 1. kola Eurolige. Bilo je 96:81 za Ponos Izraela.

Partizan je loše ušao u novu sezonu Eurolige. Tim Željka Obradovića lagano je izgubio meč u Tel Avivu od Maccabija, a pobjednik ovog duela nije dolazio u pitanje niti u jednom trenutku.

Već u prvoj dionici Maccabi radi ozbiljnu razliku. Osim uvodnih minuta u kojima se igrala izjednačena košarka, domaći tim je u ostatku dominirao nad gostima iz Beograda.

Nakon deset minuta igre 'Ponos Izraela' je imao 11 poena prednosti (27:16), da bi posljednji trzaj Partizan imao u drugoj dionici kada dolaze na samo minus pet (32:27).

Ubacio je potom Maccabi u brzinu više. Gosti kao da nisu postojali u tim trenucima na parketu, uslijedila je serija od 13-1 i razlika je ponovo bila dvocifrena.

Išlo se čak i do plus 17, Partizan se pokušavao vratiti, ali nisu bili previše uspješni gosti u tome i na odmor Maccabi odlazi s 12 poena viška, 55:43.

Oglasi

Crno-bijeli početkom trećeg perioda dolaze na minus osam. Međutim, nisu uspjeli napraviti neku seriju kojom bi uspjeli potpuno da se vrate u meč, a i Maccabi je večeras pogodio sve što je mogao.

Do kraja treće dionice razlika je narasla na plus 16 (74:58) i tu je već bilo jasno da ekipa Željka Obradovića više nema šta tražiti u Tel Avivu.

U posljednjih 10 minuta je to bilo čisto odrađivanje posla za Maccabi. Nisu košarkaši tima iz Tel Aviva međutim ništa prepuštali slučaju, pa je prednost u jednom trenutku išla i na maksimalnih 24 poena razlike.

Na kraju je konačan rezultat glasio 96:81 u korist Maccabija koji je pokazao zaista sjajnu košarku ove večeri pred svojim navijačima.

Domaće je do trijumfa vodio fenomenalni Lorenzo Brown s 22 poena, Roman Sorkin i Josh Nebo su dodali po 14 poena. Dvocifreni su bili još Bonzie Colson s 12 i Jasiel Rivero s 11.

S druge strane Aleksa Avramović je nastavio dobru formu iz nacionalnog tima. I večeras je po protivnike bio nezaustavljiv i ubacio je 24 poena za 26 minuta na parketu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Međutim, slabu je pratnju imao reprezentativac Srbije. Kevin Punter i PJ Dozier su dodali po 11, a James Nunnaly i Alen Smailagić po 10 koševa.

Partizan u narednom kolu također gostiju i to u Francuskoj kod Asvela, dok će Maccabi put Milana na meč s Armanijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi