Novi šokantan poraz za Maccabi: Armani nakon produžetka slavio u Tel Avivu

Šutevi Puntera i Delaneya donijeli bodove Talijanima

Novi šokantan poraz za Maccabi: Armani nakon produžetka slavio u Tel Avivu

Košarkaši Armanija u dramatičnoj su završnici večeras odnijeli puni plijen iz Tel Aviva pobijedivši Maccabi 86:85. 

Prva četvrtina protekla je u manje više izjednačenoj igri a onda je u nastavku Armani šokirao svog domaćina sjajnom igrom.

Drugi period protekao je u punoj dominaciji gostiju koji su spojili i sjajan napad i obranu što je rezultiralo s +11 na poluvremenu uz odličnu igru sastava Ettorea Messine. Kao i mnogo puta do sada momčad iz Italije nije našla način da nastavi igrati dobro te je Maccabi u nastavku počeo topiti prednost Milaneza. Na kraju je izraelski tim imao sve u svojim rukama, samo 27 sekundi do kraja imali su +4 i mogućnost da zaključe utakmicu, no tada Kevin Punter pogađa trojku a Dibartolomeo pravi faul i  4 poena Armani poravnava na 70:70. Wilbekien je pokušao trojkom riješiti sve no promašio je i utakmica je otišla u produžetak. 

Tamo je viđena spektakularna košarka, timovi su se smjenjivali u vodstvu a Maccabi je opet prosuo vodstvo i nemoguće prvo u regularnom tijeku, pa potom i 3 sekunde do kraja kada Delaney pogađa težak šut za pobjedu a dalekometni pokušaj Izraelaca ostao je na obruču pa je nakon šoka u Valenciji gdje su prosuli +6 i napad za minut i pol prvaci Izraela dožvijeli još jedan šokantan poraz. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Junaci Milaneza, Punter (18) i Delaney (16) bili su ujedno i najefikasniji u svom timu. Wilbekien i Bryant su zabili po 17 za Maccabi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi