Zvezda nakon drame dobila Partizan

Vječiti derbi

Zvezda nakon drame dobila Partizan

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde su nakon velike drame rezultatom 86:85 pobijedili Partizan u derbiju 8. kola ABA lige.

Pred praznim tribinama odigrao se još jedan vječiti dervi starih i ljutih rivala, a na kraju je Zvezda uz malo sreće došla do pobjede.

Iako su gosti imali dvocifrenu prednost u više navrata, na kraju je završeno s jednim poenom razlike.

Miller-McIntyre je imao priliku da donese Partizanu pobjedu, ali nekoliko sekundi prije kraja promašio je šut za dva, pa je ostalo 86:85.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Loyd je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima Zvezde, dok je Walden dodao 16, a dvocifren je bio i Jagodić Kuridža sa 10 poena.

Thomas je u sastavu Partizana ubacio 19 poena, Miller-McIntyre je ubacio 15, a Zagorac 12 poena. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić meč je završio sa devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi