Košarkaški Zmajevi na Svjetskom prvenstvu? Večeras pada odluka!
Večeras nam treba pobjeda uz odgovarajući rezultat na meču Crna Gora - Češka.

Ne zavisi samo od nas

Košarkaški Zmajevi na Svjetskom prvenstvu? Večeras pada odluka!

E. Ganibegović

Večeras se završava glavna runda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci. Nakon pobjede u Mejdanu protiv Crne Gore naši Zmajevi i dalje imaju šansu za plasman, no ne ovisi sve o njima.

Prije nekoliko dana u tuzlanskom Mejdanu košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je pobjedu protiv Crne Gore rezultatom 74:66. 

Nismo tako nadoknadili zaostatak od 19 poena koliko smo izgubili u Podgorici u prvoj utakmici protiv naših komšija, no svejedno u posljednjem kolu imamo šansu za plasman na Mundobasket.

U okviru 6. kola kvalifikacija izabranici Adića Bećiragića večeras od 19 sati gostuju kod Mađarske koju smo dva puta savladali koncem 2022. godine.

Mađare smo prvo pobijedili na otvaranju Eurobasketa rezultatom 95:85, da bi nakon toga slavili i u kvalifikacijama nešto tjesniju pobjedu, bilo je 83:78.

Oglasi

U odnosu na utakmicu protiv Crne Gore selektor Adis Bečiragić nije pravio puno promjena u sastavu.Za meč protiv Mađarske konkuriše istih 12 igrača koji su bili u rosteru protiv Crne Gore.

U Mađarsku su stigli: Miralem Halilović, John Roberson, Amar Gegić, Adin Vrabac, Kenan Kamenjaš, Aleksandar Lazić, Haris Delalić, Amsal Delalić, Sani Čampara, Đorđe Topolović, Ismet Sejfić i Ajdin Penava.

Zmajevi su dakle bez nekih najboljih igrača poput Džanana Muse ili Jusufa Nurkića, nema tu ni Edina Atića i Emira Sulejmanovića o kojima je priča već ispričana nekoliko puta, te su domaćini večeras blagi favoriti.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ipak, vjerujemo u pobjedu naših Zmajeva, no to neće biti dovoljno. Naime, osim što je nama imperativ pobjeda, mora se poklopiti i rezultat utakmica Crna Gora - Češka, odnosno gosti moraju slaviti kod Crnogoraca.

Kao i utakmica Mađarska - Bosna i Hercegovina, i meč Crne Gore i Češke počinje od 19 sati te će se iz Mađarske i Bosne i Hercegovine osluškivati rezultat iz Podgorice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi