Magic: Potreban nam je sport, posebno u ovakvim vremenima - vjerujem da će se vratiti

Legendarni košarkaš uvjeren u nastavak sezone bez navijača

Magic: Potreban nam je sport, posebno u ovakvim vremenima - vjerujem da će se vratiti

Earvin "Magic" Johnson je prije tačno godinu dana podnio ostavku na mjesto predsjednika košarkaških operacija u Los Angeles Lakersima i vratio se aktivnostima ambasadora NBA lige.

I NBA liga je prekinuta zbog pandemije novog koronavirusa. Već se špekuliše da sezona 2019/2020 možda ni neće biti nastavljena, a ukoliko se ipak nastavi to će biti bez publike - siguran je legendarni Magic.

"Ima nade i misim da je potrebna samo jedna utakmica da se košarkaši prilagode igranju na terenu bez publike na tribinama", izjavio je Magic za CNN.

Nekada sjajni košarkaš Lakersa vjeruje da će sport, kada jednom ponovo krene, imati važnu ulogu za oporavak kompletnog društva od velike krize.

"Potreban nam je sport, posebno u ovakvim vremenima. Ali samo ako se vodi briga o svima. Ja vjerujem da će se sport vratiti, najvjerovatnije bez navijača", ističe Johnson.

Kada bi se mogla nastaviti NBA liga?

"Doći će vrijeme za to. Komesar Adam Silver je napravio sjajan posao sa NBA. On želi da svi igrači budu sigurni prije nego što se vrate na terene. Mislim da će se sport vratiti, samo je pitanje vremena kada ćemo biti sigurni da je virus pod kontrolom i da više ne pogađa cijelu zemlju. Kada brojke padnu i stabilizuju se, sport će se vratiti", poručio je Magic Johnson.

Podsjetimo, NBA sezona je prekinuta 11. marta, nedugo nakon što je potvrđeno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na Covid-19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi