Magična partija Rikala, Široki na koljenima u Mejdanu

Trijumf Slobode

Magična partija Rikala, Široki na koljenima u Mejdanu

Edmir Škorić

Košarkaši Slobode bili su sigurni u meču 4. kola prvenstva BiH protiv Širokog Brijega, pošto su slavili sa 93:73.

Sloboda tradicionalno u Mejdanu protiv Širokog igra dobro i ostvaruje pobjede, pa je to bio slučaj i večeras. Tuzlaci su stigli do treće pobjede u svom trećem meču, Široki je upisao prvi poraz.

Razliku su izabranici Velimira Gašića napravili već u prvom periodu, u kojem su slavili sa 28:18, što je bio temelj za pobjedu nad sastavom s Pecare.

Kako se meč odmicao, prednost Slobode je samo rasla, da bi na kraju iznosila 19 poena. Očekivala se neizvjesnija, tvrđa utakmica, no Sloboda je prelagano ostvarila svoj cilj.

Slobodu je do pobjede predvodio sjajni Marko Rikalo sa 31 poenom. Imao je stoprocentan učinak sa linije sl. bacanja (10/10), kao i u šutu iz igre (8/8), a za tri je isto bio siguran (2/2). Uz sve to dodao je i sedam asistencija.  Dobar je bio i Almir Hasandić s 25 poena, dok je Čampara dodao 12.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Širokobriježana bolji od ostalih bio je Naletilić koji je ubacio 18 poena i Drežnjak sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi