Maik Zirbes u Cedevita Olimpiji

Bivši njemački reprezentativac

Maik Zirbes u Cedevita Olimpiji

Maik Zirbes, 29-godišnji njemački košarkaš koji igra na poziciji centra novi je član Cedevita Olimpije, objavio je danas hrvatski klub sa sjedištem u Ljubljani.

Zirbes će za Cedevita Olimpiju biti veliko pojačanje u reketu jer se radi o košarkašu s ogromnim iskustvom igranja u Euroligi koje je skupljao u dresovima Brose Bamberga, Crvene Zvezde i telavivskog Maccabija.

Zirbes je koncem prošle sezone koju je završio u beogradskom timu otišao u Kinu gdje je igrao za klub imena Guangxi Weizhuang, a u Cedevita Olimpiju je stigao kao slobodan igrač. 

U skoro 50 utakmica za Crvenu Zvezdu u prošloj sezoni bilježio je 7.4 koša i 4 skoka prosječno po susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi