EP je ostao samo san: Makedoncima danas ni pobjeda nije bila dovoljna

Estonija ide na Eurobasket

EP je ostao samo san: Makedoncima danas ni pobjeda nije bila dovoljna

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Makedonije propustit će Evropsko prvenstvo drugi put za redom, unatoč pobjedi 86:84 na gostovanju kod Estonije.

Makednci su ostali bez plasman na EP iako su, kao i Estonci, imali dva trijumfa uz četiri poraza. Estonci su ranije u Makedoniji slavili sa devet razlike, pa je ovih današnjih plus dva Makedoncima bilo nedovoljno.

Tokom čitavog današnjeg meča Estonci su imali sigurno vodstvo, ali Makedonci su u završnici došli do preokreta i pobjede, koja je bila tek utješna.

Dimitrijević je ubacio 23 poena u trijumfu gostiju, 21 je dodao Trajkowski, a 18 Wiley. Kod Estonaca 15 je ubacio Kotsar, Treier je dodao 14 uz 12 skokova, a Kullamae je ubacio također 14 poena.

Iz ove grupe na EP odlaze Italija, Rusija i Estonija.

Top Komentari

Usamljeni Hashishar
E ****ga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi