Kvalifikacije za Eurobasket: Italija lako s Rusima, Estonci slavili u Sjevernoj Makedoniji

Kvalifikacije za Eurobasket: Italija lako s Rusima, Estonci slavili u Sjevernoj Makedoniji

U derbiju prvog dana kvalifikacija za Eurobasket 2021 u okviru grupe B večeras su se u talijanskom Napulju susrele reprezentacije Italije i Rusije a slavio je domaći tim rezultatom 83:64. 

Lakše od očekivanog reprezentacija Italije sasavljena od igrača mahom iz domaćeg prvenstva obračunala se s Rusijom koja je uoči ovog susreta slovila za blagog favorita. 

U prvom poluvremenu vidjeli smo prvu izuzetno efikasnu četvrtinu, te drugu u kojoj su dominirale obrane. Domaći tim bolje se snašao i na odmor otišao s 9 koševa viška. U drugom dijelu igra Rusa se raspala te je Italija došla do važnih bodova mnogo lakše nego je bilo ko očekivao. 

Ricci je s 19 poena predvodio Azzure, a Michele Vitali dodao je 15 poena. Kulagin je ubacio 17 za Rusiju dok je Antipov postigao tri poena manje. 

U Skopju je Sjeverna Makedonija poražena od Estonije 81:72, a ključna je bila 2/4 u kojoj su domaći košarkaši ubacili samo 5 poena a Estonci 25. Sjajni Kulamae zabio je 31 koš za ovu baltičku selekciju dok je Vojdan Stojanovski zabio 26 za domaće košarkaše. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi